Home  /  Ondersteuning praktijken  /  Kwaliteit

Kwaliteit

In de regio staan we voor huisartsenzorg van goede kwaliteit. Huisartsengroep Eendracht ondersteunt praktijken hierbij. Kwaliteit van zorg wordt voornamelijk bepaald door de kwaliteit van de zorgverlener. Deskundigheidsbevordering is daarom een belangrijk element in het kwaliteitsbeleid van Huisartsengroep Eendracht. Daarnaast ondersteunen en ontzorgen we praktijken bij verschillende kwaliteitsbevorderende projecten.

Kwaliteitsbevordering

  • Alle zorgprogramma’s  zijn gebaseerd op de landelijke zorgstandaarden en op de wetenschappelijke richtlijnen van de deelnemende zorgverleners.
  • Zorgstandaarden en wetenschappelijke richtlijnen staan ten dienste van het verbeteren van de zorg en bieden ruimte voor keuzes die aansluiten bij de persoonlijke context van patiënten.
  • Persoonsgerichte zorg is het uitgangspunt: de persoon staat centraal, niet zijn medische toestand. Hierin is aandacht voor het dagelijks leven, de sociale omstandigheden en emoties, waarden en behoeftes van de patiënt. Empatische, persoonsgerichte zorg leidt niet alleen tot meer tevredenheid bij de patiënt (en arts), maar heeft een directe gunstige invloed op de gezondheid. Dit geldt zeker bij patiënten in achterstandssituaties met complexe problematiek.
  • De huisartsenpraktijken van HGE  maken deel uit van het wetenschappelijk onderzoeksproject “Persoonsgerichte Zorg voor Iedereen”
  • Ook verlenen de huisartsenpraktijken stageplaatsen aan huisartsen in opleiding en coassistenten.

Deskundigheidsbevordering

Huisartsengroep Eendracht ondersteunt de nascholingsactiviteiten  voor huisartsen en alle praktijkmedewerkers zoals doktersassistentes, praktijkondersteuners en (waarnemende) huisartsen.. Jaarlijks wordt in gezamenlijkheid een nascholingsagenda opgesteld. Nascholingen worden verzorgd door huisartsen al dan niet in samenwerking met externe deskundigen of bij externe partijen ingekocht.

In het kader van het wetenschappelijk onderzoektraject ” Persoonsgerichte zorg voor Iedereen” worden de interventiepraktijken intensief geschoold en begeleidt middels intervisie.

Voor regio-overstijgende cursussen in de chronische zorg wordt samengewerkt met partners zoals Langerhans en het Nederlands Huisartsen Genootschap.